Kook de Mastrebeef 10-15 minuten om het te ontzouten; spoel het daarna met
koud water goed af en snijdt het in blokjes. Ham wassen, ontzouten en in
blokjes snijden.
Margarine verhitten en de Masterbeef, de ham en de gehakte kippenbouten
hierin gedurende 10 minuten bakken. Breng het water aan de kook, voeg
hierna de gebakken
Masterbeef, ham en kippenbouten hieraan toe, alsmede 3 eetlepels
masterbeef (roerbakmix), de pimentkorrels, het laurierblad en de selderij;
kook het geheel 45 minuten tot een goed bouillon. Schep hierna een deel
van de bouillon, los de pindakaas daarin goed op en voeg het aan de soep
toe, de soep nog 15 minuten op matig vuur door laten koken.
Serveertip: Serveren met borrelworstjes.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |